Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2008

AΙΑΣ 0-0 ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ


Η ανωτερότητα της Παναχαϊκής μέσα στη Σαλαμίνα δεν ήταν αρκετή για να τις χαρίσει το «τρίποντο» μέσα στη Σαλαμίνα. Οι Αχαιοί είχαν σωρεία χαμένων ευκαιριών αλλά θα πρέπει να αισθάνονται τυχεροί μέσα στην ατυχία τους που δεν είδαν τους παίκτες του Αίαντα να τους «τιμωρούν» για την αδυναμία τους να τελειώσουν αποτελεσματικά τις φάσεις. Κάπως έτσι διαμορφώθηκε το τελικό 0-0. Ο νεαρός Ανδρέας Σάμαρης ήταν ιδιαίτερα δραστήριος από τους φιλοξενούμενους στο πρώτο ημίχρονο και μοιράζεται τον τίτλο του κορυφαίου του αγώνα μαζί με τον Λιούρδη. Ο πορτιέρο της Παναχαϊκής είδε τον Καραχάλιο να βγαίνει δύο φορές απέναντι του αλλά κατόρθωσε να αντιδράσει αποτελεσματικά. Να σηεμιωθεί ότι το γήπεδο της Σαλαμίνας ήταν κατάμεστο από περίπου 1.500 θεατές ενώ οι Πατρινοί είχαν στο πλευρό τους τη στήριξη περίπου 200 φιλάθλων.




Οι σημαντικότερες φάσεις
3' Κεφαλιά του Αλημπάση από το ύψος της μικρής περιοχής άουτ.
9' Ωραία μπαλιά του Μπραντάν, ο Σάμαρης έπιασε το σουτ στην κίνηση από καλή θέση, η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.
17' Νέα κεφαλιά του Αλημπάση, ο Λιούρδης, έδιωξε σε κόρνερ.
35' Προσωπική ενέργεια του Σάμαρη, έκανε το σουτ, έδιωξε ο Βουτσινάς.
42' Νέα επέλαση του Σάμαρη, έφτασε απέναντι στον τερματοφύλακα του Αίαντα, που υποχρεώθηκε σε μια ακόμη καλή απόκρουση.
60' Τετ-α-τετ του Καραχάλιου με τον Λιούρδη, ο τερματοφύλακας της Παναχαϊκής απέκρουσε εντυπωσιακά.
64' Ο Σπυρόπουλος έκανε το σουτ από καλή θέση, η μπάλα πέρασε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
67' Ο Γκούρμα στην μεγάλη περιοχή κάνει το σουτ με την μπάλα να καταλήγει άουτ.
83' Εκτέλεση φάουλ του Μπραντάν η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
85': Ατομική προσπάθεια του Τεγούση από δεξιά, που σερβίρει ωραία στον Μπραντάν, ο Βουτσινάς έδιωξε σωτήρια.
89' Συνδυασμός Σάμαρη - Καμπαγέρο, η μπάλα φτάνει στον Ρενάν, ο οποίος με μια φοβερή σέντρα-σουτ υποχρέωσε τον Βουτσινά στην απόκρουση του αγώνα.
91' Ο Καραχάλιος και πάλι απέναντι από τον Λιούρδη, ο τερματοφύλακας της Παναχαϊκής, με την επέμβασή του, διατήρησε το μηδέν για την ομάδα του, με τον Τεγούση να διώχνει





Διαιτητής: Παπαπέτρου (Αθηνών)
Κίτρινες: -
Κόκκινες: -



Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΑΙΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ: Βουτσινάς, Καραμπλάκας (52' Κοκολάκης), Παπαπαναγιώτου, Μανωλακάκης, Τερλελής, Πάχ (56' Καλλιπολίτης), Κοκλιώτης. Αλημπάσης, Καραχάλιος, Στανιζέφσκι (82' Φερνάντεζ), Κουσίδης.
ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ: Λιούρδης, Παπουτσής, Λαμπρόπουλος,Διαμαντής, Λισγάρας, Μιτρόφ, Σάμαρης, Σπυρόπουλος (63' Τεγούσης), Μπραντάν (86' Ρενάν), Καμπαγέρο, Γκούρμα (73' Κουσκουνάς).