Παρασκευή 9 Μαΐου 2008

Οταν ο Αίας συνάντησε τον...Άγιαξ



Μετά από σχετικό αίτημα της ΠΑΕ,ο κύριος Λουκάς είχε την τιμή να βρεθεί σε ένα από τα πιο σύγχρονα στάδια του κόσμου, στο Άμστερνταμ Αρίνα, ξεναγήθηκε σε όλους τους χώρους του γηπέδου καθώς και στο μουσείο του Άγιαξ. Ο πρόεδρος του συλλόγου είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει από κοντά τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας της ομάδας και ενημέρωσε Ολλανδούς παράγοντες για τα κοινά στοιχεία που συνδέουν τις δύο ομάδες.

Εκτός από το όνομα και το έμβλημα, τους συλλόγους συνδέει και μια ιστορική αναμέτρηση στη χώρα μας. Στις 13 Ιουλίου 1973 ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Νίκος Γουλανδρής, η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και ο Δήμος Σαλαμίνας διοργάνωσαν φιλικό αγώνα στη Σαλαμίνα, μεταξύ του Αίαντα Άμστερνταμ και του Αίαντα Σαλαμίνας, στην οποία ο τότε παγκόσμιος πρωταθλητής Άγιαξ, αγωνίστηκε με όλα τα αστέρια του και νίκησε με 2-0.Ο κύριος Λουκάς αναφέρθηκε στο συγκεκριμένο ματς, γεγονός που ενθουσίασε τους παράγοντες του Άγιαξ. Επίσης οι δύο πλευρές μίλησαν για μελλοντικές συνεργασίες σε επίπεδο ακαδημιών σε Ελλάδα και Ολλανδία ......Δηλώσεις του προέδρου της ΠΑΕ Τάσου Λουκά¨Ήταν μια μοναδική εμπειρία. Ως άνθρωπος του ποδοσφαίρου ένιωσα δέος, μπροστά στην ιστορία και την οργάνωση ενός σπουδαίου σωματείου, όπως είναι αυτό του Άγιαξ. Το ταξίδι μου στο Άμστερνταμ είχε δύο λόγους. Αφενός για να παρακολουθήσω από κοντά πως λειτουργεί ένα μεγάλο σωματείο, αφετέρου να συναντηθώ με παράγοντες της ολλανδικής ομάδας και να συζητήσουμε θέματα που αφορούν στα δύο σωματεία λόγω κυρίως του ίδιου ονόματος.



Οι άνθρωποι μας σεβάστηκαν απόλυτα, παρότι ο Αίας Σαλαμίνας είναι μια ομάδα τρίτης κατηγορίας και βέβαια σε καμία περίπτωση δεν βρίσκεται στο επίπεδο τους, άκουσαν πολύ σοβαρά τις απόψεις μας και οι συμβουλές τους, αποτελούν οδηγό μας για το μέλλον. Όνειρο μου είναι να συνεργαστούμε σε επίπεδο ακαδημιών καθώς η ομάδα μας έχει σε πρώτο πλάνο, την προώθηση και την αξιοποίηση νέων ταλέντων.Ο Άγιαξ είναι μια σχολή ποδοσφαίρου.Eλπίζω κάποτε στη χώρα μας,να οργανωθούμε και να δουλέψουμε στο επίπεδο της ολλανδικής ομάδας.Κάθε άνθρωπος του ποδοσφαίρου πρέπει να παρακολουθήσει από κοντά πως χτίζεται μια ομάδα και πως βγαίνουν μεγάλοι ποδοσφαιριστές